Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξή Ν. Γκαρά για τις δηλώσεις του κ. Ντέκλαν Κοστέλο.


Συνέντευξη στο χθεσινό κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στη Δέλτα Τηλεόραση παραχώρησε η Βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ντέκλαν Κοστέλο εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης που σταδιακά αυτή θα επιφέρει.

''Μέσα σε λίγους μήνες οι δείκτες δείχνουν πως η οικονομία οδεύει σε μια θετική κατεύθυνση, τα παραπάνω οδηγούν συντομότερα σε μια βεβαιότητα πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση''


Όπως ανέφερε η κ.Γκαρά, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εξ αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ίδια ώρα που ένα χρόνο πριν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποποιηθεί κάθε διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους

Ωστόσο, τονίζει πως προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία ώστε να φανούν τα αποτελέσματα και τα θετικά δείγματα να πείσουν τους θεσμούς ότι βρισκόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Πλέον, καταφέραμε σιγά- σιγά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και με τον πλέον επίσημο τρόπο να παραδέχονται ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.

Η κ, Γκαρά καταλήγει πως η χώρα έχει δυνατότητες ανάπτυξης αλλά δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε το κράτος να στηρίζει αποτελεσματικά την ελληνική παράγωγη και πως παρά τα μεγάλα προβλήματα ανοχή από την κοινωνία υπάρχει γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει την δύσκολη κατάσταση και αναγνωρίζει πως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ με γνήσιο ενδιαφέρον καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να προστατευτούν τα ασθενέστατα στρώματα της κοινωνίας απο αυτή την συνθήκη.