Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τι έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ


Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε σήμερα (14/12) το απόγευμα με τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των νομών της ΑΜΘ (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επαφές του με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ανά περιφέρεια.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε κατ'εξαίρεση και η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, λόγω απουσίας της την ημέρα που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό οι βουλευτές της κεντρικής Μακεδονίας, εξελίχθηκε στο “μοτίβο” των επαφών που έχουν προηγηθεί, σύμφωνα με το οποίο “ο Τσίπρας περισσότερο άκουγε, λιγότερο μιλούσε”.

Τα θέματα που έθεσαν οι βουλευτές είχαν και περιφερειακό και τοπικό ενδιαφέρον, με τα ζητήματα της μειονότητας και της διασυνοριακότητας να μπαίνουν πρώτα και να κυριαρχούν στην ατζέντα των γενικότερων ζητημάτων που αφορούν την ΑΜΘ.

Στα πιο τοπικά, οι βουλευτές Έβρου αναφέρθηκαν στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας, στα αγροτικά, στον ζεόλιθο, στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, στα προβλήματα της κτηνοτροφίας αλλά και στις δυνατότητες αναπτυξιακής ώθησης που θα μπορούσαν να “ανοίξουν” από την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα τελωνεία του νομού, προκειμένου να περιοριστεί η “αιμορραγία” της τοπικής αγοράς, ειδικά του βορείου Έβρου.

Συνοψίζοντας, οι Εβρίτες βουλευτές ζήτησαν τον σχεδιασμό ενός ειδικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της ΑΜΘ, που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξης της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να καταστεί η περιφέρεια ΑΜΘ ενεργειακός κόμβος, με την Αλεξανδρούπολη σε έναν από τους κεντρικούς ρόλους, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές ότι τα υπομνήματα και τα σημειώματα που του παραδόθηκαν θα εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία, με τελικό σκοπό να φτάσουν ιεραρχημένα και με βαθμό προτεραιότητας σε ένα από τα πρώτα υπουργικά συμβούλια του 2016, όπου θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συντονισμός δράσεων και ενεργειών, τόσο για τα ζητήματα που μπορούν να λυθούν πιο άμεσα όσο και για εκείνα που θα έχουν μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

http://e-vertigo.gr/