Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δέσμευση για προστασία των συντάξεων


Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή στο ασφαλιστικό θα προέλθει από εξορθολογισμό του συστήματος και όχι από νέες περικοπές συντάξεων παρέχει η κυβέρνηση βάζοντας τέρμα στη φημολογία και τη σεναριολογία που αναπτύσσεται για ισοπέδωση των συντάξεων. Όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις του Αλ. Τσίπρα στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, την εισήγηση του Γ. Κατρούγκαλου στην ΟΚΕ και τη συζήτηση στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριες συντάξεις θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ενώ στις επικουρικές θα θεσπιστεί κανόνας βιωσιμότητας που θα υποκαταστήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας διαλύουν την αχλύ γύρω από το θέμα

Για το αναγκαίο ποσοστό μείωσης του δημοσιονομικού κόστους η κυβέρνηση θα επιμείνει, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία συζητείται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, και από τους θεσμούς. Μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να επιφέρει και αύξηση των εργατικών εισφορών, θέμα που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.



* Στα μέσα Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου

* Όχι οριζόντιες μειώσεις, προστασία των κύριων συντάξεων και κανόνας βιωσιμότητας στις επικουρικές οι βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού.

http://www.avgi.gr/