Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Π. Μελαχρινός: Μείωση των τελών κυκλοφορίας έως και 50%- Κανένας νέος φόρος για το 2015

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα φορολογική επιβάρυνση όσον αφορά το εισόδημα του 2015 διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, διαψεύδοντας στην ουσία τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέες αναδρομικές επιβαρύνσεις στους φορολογουμένους.


Δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Μελαχρινός είπε πως το Υπουργείο εξετάζει σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας, με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης της τάξης 1-2 λεπτών. Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Μελαχρινός σημείωσε πως περίπου 700.000 είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 20% των οχημάτων, περίπου 800.000 αυτοκίνητα, έχουν δηλωθεί για απόσυρση.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά στην αυτοδήλωση καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, ανέφερε πως η σχετική νομοθετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Δυο ή τρεις μικρές αλλαγές οργανωτικού χαρακτήρα θα γίνουν το 2015 σε ό,τι αφορά τη φορολογία εισοδήματος, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας και στο αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Καμία περίπτωση για αναδρομική αύξηση φόρων διαβεβαιώνει και ο Τρ.Αλεξιάδης


«Είναι ψέματα αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι ... καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
«Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας» διαβεβαίωσε ο κ.Αλεξιάδης μιλώντας την Τρίτη στον RealFM, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Διέψευσε μάλιστα ειδικά την πληροφορία ότι σε εισοδήματα του 2015 θα αυξηθούν οι συντελεστές, τονίζοντας ότι «δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο».

Μικρές αλλαγές, στη Βουλή τις επόμενες ημέρες

«Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση», όπως διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι αυτές θα κατατεθούν στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Αυτό που σχεδιάζεται είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς».


stokokkino.gr