Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τα βαριά ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων που βρίσκονται στη λίστα της Ρηνανίας

“ Όλα στο φως και οι ανακριτές να πιάσουν δουλειά ”

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει χρέος απέναντι στο λαό που περνάει τραγικές ημέρες, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοροφυγάδων και κυρίως των συγγενών των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγωδία και εμφανίζονται με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με τη λίστα-φωτιά που παρέδωσαν οι αρχές της Ρηνανίας στο γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη και βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελέων.

Όταν τα τελευταία πέντε χρόνια διαπομπεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρώσταγαν… πενταροδεκάρες στο ΙΚΑ και την εφορία και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια βιοτέχνες και επαγγελματίες και βιομήχανοι, που αδυνατούσαν λόγω της οικονομικής κρίσης να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ευαισθησία κάποιων στα προσωπικά δεδομένα των μεγάλων φοροφυγάδων, που έχουν φυγαδεύσει δισεκατομμύρια ευρώ στον φορολογικό παράδεισο της Ελβετίας.

Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε παραδώσει εξ αρχής τα ονόματα των συγγενών κορυφαίων πολιτικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, γιατί τα ποσά που εμφανίζουν ως καταθέσεις προέρχονται από μίζες των πολιτικών μας και των συγγενών τους που είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τον άτυπο ταμία του κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που φιγουράρει με λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Ελβετία. Ειδικά στην περίπτωση που αφορά μεγαλόσχημο και πολυπράγμων της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος χρεοκόπησε πρόσφατα την επιχείρησή του για να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις στο προσωπικό και τις υποχρεώσεις στα δημόσια ταμεία, θα έπρεπε να έχουν κινηθεί αυτόφωρες διαδικασίες όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.


Φοροδιαφυγή από γερμανική αλυσίδα

Η ίδια διαδικασία θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί και για μεγάλη αλυσίδα τροφίμων γερμανικών συμφερόντων που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά η οποία κατέκλεψε το ελληνικό δημόσιο με τις τριγωνικές τιμολογήσεις και φυγάδευσε στην Ελβετία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν όλους τους Έλληνες φοροφυγάδες. Επίσης δεν μπορούν να απολαμβάνουν καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας δύο ακόμα βιομήχανοι από τη Βόρειο Ελλάδα οι οποίοι εμφανίζονται με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, ενώ οι επιχειρήσεις τους δεν είναι κερδοφόρες. Το ίδιο ισχύει για ένα ακόμη επιχειρηματία από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος έχει προνομιακές σχέσεις με πρώην Πρωθυπουργό.Υπάρχουν όλα τα βαριά ονόματα των φοροφυγάδων που περιλαμβάνονται στη λίστα. Από τον ιδιοκτήτη γνωστής ζυθοποιίας το μεγαλοβιομήχανο που εκμεταλλεύεται ορυκτά και μέταλλα, τον ιδιοκτήτη του λιγνιτωρυχείου, τους ιδιοκτήτες μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας και τον παγκοσμίως άγνωστο επιχειρηματία με τα κουφώματα που έχει γεμίσει με εκατομμύρια ευρώ το λογαριασμό του στην Ελβετική Τράπεζα. Στην ίδια λίστα φιγουράρουν ένας επιχειρηματίας που κάνει εμπόριο με σπορέλαια και ένας γνωστός ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας.

Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης η σύζυγος κορυφαίου στελέχους της ΝΔ. Απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των φοροφυγάδων, οι οποίοι θα πρέπει να παρελάσουν από τα ανακριτικά γραφεία, ακόμα και τις μέρες των Χριστουγέννων.

Διαφορετικά και αυτή η λίστα θα έχει την τύχη της λίστας Λαγκάρντ με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και της Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: kontranews.gr