Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τοποθέτηση του Βουλευτή Έβρου Δ. Ρίζου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016.



''Στόχος η ανεύρεση ισορροπίας ανάμενα στα δημοσιονομικά και την κοινωνική δικαιοσύνη'' 

Στο σημερινό προϋπολογισμό το σύνολο των δαπανών για τον κοινωνικό τομέα αυξάνεται κατά 823 εκ. ευρώ, ανέφερε στην εισήγησή του ο Βουλευτής Έβρου Δ. Ρίζος και συνέχισε τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά μετά από μια εξαετία που θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις προσωπικού για το σύστημα υγείας, ένα σύστημα υγείας που όπως τόνισε το είχαν φέρει σε κατάσταση ερήμωσης οδηγώντας τα δημόσια νοσοκομεία σε κατάσταση κρίσης.

‘’Στο σημερινό προϋπολογισμό το σύνολο των δαπανών για τον κοινωνικό τομέα αυξάνεται κατά 823 εκ. ευρώ. Πρώτη φορά μετά από μια εξαετία μόνιμες θέσεις προσωπικού για το σύστημα υγείας’’

Ο Δ. Ρίζος αναφέρθηκε με συγκριμένα παραδείγματα για τον νoμό Έβρου με την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζάχαρης και της σχολής αστυφυλακών στο Διδυμότειχο, ενώ επεσήμανε πως οι προσπάθειες πλέον κατευθύνονται στο να υποστηριχτεί ο πρωτογενής τομέας στον Έβρο, ο οποίος υπέστη απανωτές καταστροφές μέσα στο 2014-2015, από τις ζωονόσους και τις πλημμύρες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εισήγηση εδώ